Amivel foglalkozunk

Igen! Szeretnek én is segíteni!

Katasztrófaelhárítás

Legyen eső, vihar, jég, vagy hó, Önkénteseink tettre készen állnak, hogy a baj óráiban segítsenek. A katasztrófavédelem együttműködőiként számos esetben vettünk részt kárfelszámolásokban a főváros és az ország egyéb területein, de már külföldi misszió keretei között is bizonyíthattunk.
opve_adoegyszazalek_katelharitas_01 amivel foglalkozunk Amivel foglalkozunk opve adoegyszazalek katelharitas 01

Árvízvédelem

Sajnos gyakori eset, hogy a folyók kilépnek medrükből, erre készülve mi is évente tartunk árvízvédelmi felkészítéseket és gyakorlatokat. Amikor a szükség úgy hozza, felkészülten tudunk a gáton dolgozni, az ár levonulása után pedig az elöntött területek szivattyúzását végezzük.
opve_adoegyszazalek_arviz_02 amivel foglalkozunk Amivel foglalkozunk opve adoegyszazalek arviz 02

Elsősegély nyújtás

Önkénteseink képzett elsősegélynyújtók, saját képzéseink keretén belül pedig lehetőséget biztosítunk a szakterület komolyabb megismerésére is. Gyakran adunk elsősegélynyújtó ügyeletet, téli hétvégéken jelen vagyunk a Normafán, halottak napján több temetőben segédkezünk, az EFOTT fesztivál teljes ideje alatt pedig ellátóhelyeket biztosítunk. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel való szoros együttműködésünknek köszönhetően Önkénteseink látják el az NKE gólyatáborában és nagyobb rendezvényein is az elsősegélynyújtói feladatokat.
opve_adoegyszazalek_elsosegely_01 amivel foglalkozunk Amivel foglalkozunk opve adoegyszazalek elsosegely 01

Műszaki mentés

Szivattyúink, motoros láncfűrészeink, vagy épp orrfűrészeink bármikor bevethetőek, ha segíteni kell, csak úgy, mint lelkes Önkénteseink. A közvetlenül hozzánk érkező lakossági bejelentések mellett a Katasztrófavédelem is szívesen kéri segítségünket. Önkénteseink gyorsan, szakszerűen vágják fel a kidőlt fákat, járhatóvá téve ezzel utakat, járdákat, de ugyanilyen alapossággal járnak el, ha pincék szivattyúzásáról, vagy a hóban rekedt emberek mentéséről van szó.
opve_adoegyszazalek_muszakimentes_01 amivel foglalkozunk Amivel foglalkozunk opve adoegyszazalek muszakimentes 01

Városi kutatás-mentés

Ahogy már írtuk, folyamatosan fejlődünk és fejlődni akarunk. Csak egy éve határoztuk el, hogy a városi kutató-mentő képességünket elkezdjük kialakítani, de már komoly eredményekkel büszkélkedhetünk. Sok támogatás és a mégtöbb gyakorlás tette lehetővé, hogy a témában már gyakorlatokra járunk, ezzel is továbbfejlesztve tudásunkat.
opve_adoegyszazalek_usar_03 amivel foglalkozunk Amivel foglalkozunk opve adoegyszazalek usar 03

Kötéltechnikai mentés

Új képesség kialakítása a kötéltechnikai mentés is. Egyre több Önkéntesünk teljesíti az alapfokú kötéltechnikai mentő képzést, de büszkék vagyunk azokra a társainkra is, akik félelmeiket legyőzve ismerkednek a magasból-mélyből mentés alapvető fogásaival.
opve_adoegyszazalek_alpin_01 amivel foglalkozunk Amivel foglalkozunk opve adoegyszazalek alpin 01

BASIC Önkéntes felkészítés

Annak érdekében, hogy az Egyesülettől elvárt szakmai színvonalat továbbra is biztosítani lehessen, saját képzési rendszerünk keretei között képezzük a hozzánk jelentkező Önkénteseket. Felnőttképzési intézményként 11 modulos oktatási rendszert dolgoztunk ki az évek alatt, amelynek végén a Katasztrófavédelem és a Vöröskereszt szakemberei is helyet foglalnak a komplex vizsga bizottságában.
opve_adoegyszazalek_basic_01 amivel foglalkozunk Amivel foglalkozunk opve adoegyszazalek basic 01

ÖPVE Ifjúsági csapat

Fontosnak tartjuk a fiatalok képzését is, a Közép-Budai Önkéntes Ifjúsági Polgári Védelem azon fiatalok csapata nálunk, akik még nem múltak el 18 évesek, de érdeklődnek mások segítése és a polgári védelem iránt. Részt vesznek programjainkon, emellett külön részükre is szervezünk eseményeket. 2015-ben sikeresen részt vettek az Oroszországban megtartott USAR BASIC TRAINING FOR YOUNGSTERS 2015 elnevezésű egy hetes gyakorlaton.
opve_adoegyszazalek_ifjusag_01 amivel foglalkozunk Amivel foglalkozunk opve adoegyszazalek ifjusag 01

SEGÍTENI SZERETNÉL?

[contact-form-7 404 "Nem található"]

Igen! Van 2 percem, szeretnek én is segíteni!