Támogasson minket adója 1%-val

For English speakers

Please visit our Engllish language tax 1% how-to

 

Az adó egy százalék félajánlása egy nagyon egyszerű módja a támogatásnak

Minden évben lehetőség van arra, hogy befizetett személyi jövedelemadód 1 százalékának felhasználásáról – önkéntes munkánkat támogatva – Egyesületünk javára rendelkezz. Ahhoz, hogy adód 1 százalékát az államtól megkaphassuk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kell eljuttatnod rendelkező nyilatkozatodat az SZJA bevallásoddal együtt, attól külön, vagy a munkáltatódon keresztül (annak ellenére, hogy 2018-tól megszűnt a munkáltatói adó megállapítás, a korábbi évekhez hasonlóan a munkáltató dönthet úgy, hogy továbbra is gyűjti a munkavállalói 1+1%-os nyilatkozatait). A nyilatkozaton feltétlenül fel kell tüntetni adószámunkat (18252903-1-43)!

A rendelkező nyilatkozat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása alapján benyújtható az alábbi módokon:

  • Postai úton:

A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi. Az a magánszemély, aki adóbevallást ad be, a nyomtatvány megfelelő lapjának ( a 17SZJA jelű bevallás EGYSZA lapja) kitöltésével rendelkezhet.

  • Elektronikus úton:

Aki bevallását maga készíti el és elektronikusan küldi be, a rendelkező nyilatkozatát is beküldheti elektronikus úton az Ügyfélkapun keresztül akkor is, ha a bevallási tervezetét a NAV készíti el. Az elektronikus adóbevallás és a nyilatkozat leadása nem kell egyszerre történjen, azonban fontos, hogy utóbbi legkésőbb május 22-ig el legyen küldve. Ha külön küldjük el a nyilatkozatot, akkor nem a bevallás részét képező EGYSZA lapot, hanem a külön programban található 17EGYSZA nyilatkozatot kell kitölteni.

  • Szémelyesen:

Az alábbi ügyfélszolgálatok valamelyikében lehet leadni a nyilatkozatokat, ez esetben szinten 17EGYSZA nevű oldalt kell kitölteni az adóbevallástól külön érkező félajánlások esetén.

 

 

KÖZÉP-BUDAI ÖNKÉNTES POLGÁRI VÉDELMI EGYESÜLET

ADÓSZÁMUNK: 18252903-1-43

***

Pénztámogatás

Támogathatsz bennünket pénz-, szolgáltatás- vagy termék adományokkal.

Bankszámlaszámunk: 11705998-21283956

(OTP Bank)

***

Leggyorsabban a PayPal segítségével segíthetszCégek esetén a támogatás ősszege levonható a társasági adóból

 

 

Hogy mire költöttük az eddig felajánlott adó 1 százalékokat? Megmutatjuk!

 

Klikkelj a képre!

opve_adoegyszazalek_hova_lett_2014 opve_adoegyszazalek_hova_lett_2015 opve_adoegyszazalek_hova_lett_2016

 

 

 

Ki van az ÖPVE egyenruha mögött?