2015. Szélvihar okozta károk felszámolása

2015. július 8-án erős szélvihar érte el Budapestet, fákat döntött ki, ágakat tört le, több útszakasz, park vált járhatatlanná, életveszélyessé. Önkénteseink két napon keresztül segítették a károk felszámolását.

Egyesületünk az előrejelzések alapján, még a szélvihar kezdete előtt fokozott alkalmazási készenlétet rendelt el önkéntesei körében, így a szélvihar okozta károk felszámolásába igen hamar be tudott csatlakozni első járőrünk. A folyamatosan beérkező önkéntesekből később még egy járőrt tudtunk megalakítani. A két járőr 7 óra alatt 11 káresetet számolt fel. A kidőlt ágak jellemzően a gépjármű-, illetve a gyalogos forgalmat akadályozták, több esetben a kapubeállót torlaszolták el.

Egyesületünk az előző napi szélvihar károk felszámolása érdekében július 9-én, csütörtökön is felszerelt egy járőrt, hogy segítse a munkálatokat elsősorban a budai régióban. A 3 fős járőr 13:00-kor alakult meg.

A járőr a délután, este folyamán a XI. kerületben segítette a szélvihar károk felszámolását, szorosan együttműködve a XI. kerületi hivatásos tűzoltóság parancsnokával és helyettesével. A 9 óra alatt önkénteseink 6 helyszínen tudtak beavatkozni, ezzel útszakaszokat, kereszteződéseket valamint járdákat tettek járhatóvá és tisztítottak meg. További 6 esetben a járőr nem tudott beavatkozni megfelelő szakfelszerelés hiányában, vagy a beavatkozás ELMŰ segítsége hiányában meghiúsult.

2015. Vihar