2013. Bomba miatt befogadás az I. kerületben

2013 Befogadás I. kerület

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Egyesületünket kérte fel a 2013. július 17-i kitelepítéshez segítségnyújtásra. A kitelepítés az I. kerületi Pala utcában talált 50 kilogrammos II. világháborús légi bomba miatt vált szükségessé 250 méter sugarú körben, amelynek során 80 házat kellett kiüríteni. Egyesületünk a befogadóhely működtetésére kapott felkérést.

Megalakulás után Egyesületünk 7:45-kor hét fővel kezdte meg a befogadási hely biztosítását az Attila úti Petőfi Sándor Gimnáziumban.

Közvetlenül a bejárathoz került a regisztrációs pont, ahol önkénteseink minden érkező adatait felvették. Az épület egyik szárnyában három körlet került kialakításra, köztük egy hálórészleg is, de szükség esetén több helyiség megnyitására is felkészültünk. A befogadási helyen ügyeletet és elsősegélynyújtó helyet is üzemeltettünk.

Összesen 24 fő – többnyire beteg és idős emberek – vették igénybe a befogadást az iskolában. A befogadásról Egyesületünk a katasztrófavédelem hivatásos állományával és a helyi önkormányzat két munkatársával közösen gondoskodott. A befogadottak 13:00 órakor meleg ebédet kaptak, majd a bomba hatástalanítását követően visszatérhettek otthonukba.

Egyesületünk segítségére a lakosok hazaengedéséig, 15:30-ig volt szükség. Önkénteseink a befogadási hely elhagyása után a használt felszerelések rendezését követően szereltek le.

A beavatkozás során Egyesületünk 10 fővel összesen 43 munkaórát teljesített.

 

2013 Befogadás I. kerület